Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Brand

Vrsta gudačkih instrumenata

Gudački instrumenti

(1 proizvod)

Obožavaš nježne i profinjene zvukove kakve nude gudački instrumenti? Kroz dugu povijest su ti instrumenti ponudili puno nezaboravnih skladbi glazbenih velemajstora, a ako ih želiš osobno doživjeti pogledaj bogatu ponudu i prije kupnje izaberi svog najdražeg.

Na raspolaganju su različiti modeli violina, viola, violončela i kontrabasa koji su moderni instrumenti te kategorije.

Gudačke instrumente sviramo lukom koji napete žice njiše, a poznajemo i druge tehnike kao što su sviranje prstima ili udaranje rukom.

Najmanja u toj grupi instrumenata je violina koja sastavljena iz glave, vrata i trupa, na sredini je drveni skakavac koji podupire žice i pomaže pri nastanku zvuka. Luk vučemo po četiri žice koje brojimo i označujemo po visini tonskog ugađanja prema dolje.

Njena prethodnica je bila viola koja je violini vrlo slična, ali malo veća. Najprimjerenija starost za sviranje viole je između jedanaeste i četrnaeste godine, preporučeno je barem trogodišnje predznanje sviranja violine.

Još veće je violončelo kod kojeg za sviranje osoba mora sjediti i držati instrument objema nogama.

Najveći od četiri gudačka instrumenta je kontrabas koji stvara najniže tonove. Instrument je metalnom nogom postavljen na tlo dok glazbenik svira stojeći ili sjedeći na visokoj stolici.

Na kvalitetu instrumenta u većini primjera utječe kvaliteta izrade što utječe također i na cijenu, zato svoj izbor odredi prvenstveno na temelju te činjenice.

Prikaži više
Savjeti 0
1 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka