Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Ljetne gume

(0 proizvoda)

Je li došao čas za kupovinu novih ljetnih guma, ali želiš odabrati najbolju kombinaciju cijene i kvalitete? Kvalitetna guma će poboljšati vozna svojstva automobila i produljiti mu vijek trajanja. Zakonski je propisana najmanja dubina profila od 1,6 mm pa prije kupnje pozorno provjeri ponudu i pronađi gume koje će što je duže moguće izdržati iznad te razine i tako si osiguraj sigurnu vožnju.

Postoji puno modela različitih proizvođača, a možeš ih dobiti u svim različitim veličinama. Možeš naći neke koje imaju manje od 13 cola (13''), kao i one promjera većih od 20 cola. Međusobno se razlikuju po širini, promjeru, indeksu opterećenja, brzinskoj klasi i namjeni.

Ljetne gume imaju mekši gumeni spoj nego cjelogodišnje ili zimske pa omogućuju bolje prianjanje uz cestu. Istrošene se ne preporuča niti smije voziti jer kod smanjenog profila dodirni sloj više nije u stanju odvoditi vodu pa je rizik puno veći, pogotovo prilikom vožnje tijekom kiše.

Zato ljetne gume moraš redovito mijenjati, ali budi oprezan da odgovaraju promjeru koji podržava tvoje vozilo. Gume promjera do 13 cola su namijenjene samo za osobne automobile ili kombije i lake kamione, a one s većim promjerom su namijenjene i za 4x4 i SUV vozila, među koje ubrajamo terenska vozila i vozila s pogonom na četiri kotača.

Odabrane ljetne gume moraju odgovarati tipu tvojeg vozila te također moraju zadovoljiti indeks opterećenja (maksimalno dozvoljeno opterećenje gume) i brzinsku klasu (maksimalna dozvoljena brzina).

Prikaži više
0 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
Ne postoji proizvod koji odgovara izabranoj kombinaciji filtera. Pokušaj upotrijebiti drugačiju kombinaciju filtera ili zasebno koristi svaki filter.
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka