Zimske gume

Zima se približava, a još uvijek nemaš nove gume? U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna kad je kolnik pokriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Ako se želiš voziti sigurno tokom zime, osiguraj si nove zimske gume prije nego što na ceste dođu zimski uvjeti. Prije kupnje provjeri cijelu ponudu i na taj način si olakšaj donošenje odluke.

Možete birati zimske gume raznih proizvođača, od kojih su neki bolje poznati, poput Goodyear, Continental, Michelin, Dunlop i drugi. Također možete pronaći gume praktički svih veličina, od 13 cola i manjih pa do 20 cola i većih.

Veličine guma do 13 cola su namijenjene prvenstveno za manje automobile i kombi vozila, a gume većih promjera se mogu koristiti na vozilima s pogonom na četiri kotača i terenskim vozila. Važno je da montiraš gume koje su pogodne za odabrano vozilo, a bitan faktor je promjer koji mora odgovarati dimenzijama vozila. U slučaju da postaviš prevelike ili premale gume, možeš si prilično oslabiti vozne osobine i time ogroziti vlastitu sigurnost, koja je kod vožnje po snijegu i ledu posebno ugrožena.

Zimske gume su označene s M+S (blato+snijeg) oznakom namjene za zimsku upotrebu. Međusobno se razliku po dubini profila koji je za poštovanje propisa zimskih uvjeta vožnje u većini europskih država dubok minimalno 4 milimetra.

Morate kupiti gume koje vam odgovaraju po brzinskoj klasi (maksimalna dozvoljena brzina) i indeksu opterećenja (maksimalno opterećenje), dok za primjereno postavljanje morate paziti na promjer i širinu gume.

više

Brza pretraga guma

Odabiranjem parametara za pretraživanje utječeš na promjenu liste prikazanih proizvoda

Gume
Cijena
MIN MAX

Boja

Brzinska klasa

Emisija buke

MIN MAX

Indeks opterećenja

MIN MAX

Držanje na mokroj podlozi

Ocjena potrošnje goriva

Za vozila

Savjeti kod kupovine

Kada je pravi trenutak za zamjenu zimskih guma?

I „ne-vozači“ među nama znaju da dva puta godišnje mijenjamo setove automobilskih guma na vozilu. Prvi ...

6 zanimljivosti o gumama koje sigurno ne znate

1. Najveći proizvođač guma je Lego, koji godišnje proizvede 306 milijuna malih guma.2. Gume su ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
46 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)
® 2023 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka