Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Cjelogodišnje gume

(0 proizvoda)

Set guma koje možeš (legalno) koristiti tijekom cijele godine je idealan za tebe i tvoje vozilo? Pogotovo ako automobil ne koristiš prečesto, a u teškim zimskim danima imaš mogućnost da ga spremiš u garažu. Cjelogodišnje gume možeš dobiti za gotovo svaki model automobila, bez obzira na vrstu i veličinu. Ponuda ove vrste guma je stvarno široka pa prije kupnje provjeri razne proizvode i olakšaj si odluku.

Na izboru su ti cjelogodišnje gume različitih promjera i širina, proizvedene od strane mnogih proizvođača - uključujući i više poznate Goodyear, Pirelli, Dunlop i Bridgestone. Različiti modeli često imaju različite brzinske klase i indekse opterećenja.

Činjenica je da univerzalne gume koje će raditi jednako dobro u svim vremenskim uvjetima ne postoje, a cjelogodišnje gume se tome idealu najviše približavaju. Velike prednosti ovog tipa gume su obično niža cijena nego kod ljetnih ili zimskih i mogućnost korištenja tokom cijele godine.

Cjelogodišnje gume su svojevrsna mješavina zimskih i ljetnih guma pa je s njima dopuštena vožnja tijekom cijele godine. Karakteriziraju ih oznake M+S (blato+snijeg) i ''All Season'' (cjelogodišnje). U smislu kvalitete nisu najbolje niti za zimske niti za ljetne uvjete vožnje, a usmjerene su na one koji žele malo uštedjeti i ne trebaju dva seta guma (zimske i ljetne).

Širina gume je izražena u milimetrima, a razlika između gume s najužom i one s najvećom širinom iznosi nekoliko desetaka centimetara. Gume se razlikuju i po promjeru, a obje brojke bi trebale točno odgovarati felgama na koje se guma montira.

Indeks opterećenja predstavlja maksimalno dozvoljeno opterećenje guma pri maksimalnoj dopuštenoj brzini, koju određuje brzinska klasa.

Različiti automobili zahtijevaju različite promjere guma tako da ćeš morati postaviti prikladne, inače ćeš oslabiti vozna svojstva vozila i nepotrebno se izložiti opasnosti, a i zakonom je zabranjeno postavljanje guma krivog promjera.

Prikaži više
0 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
Ne postoji proizvod koji odgovara izabranoj kombinaciji filtera. Pokušaj upotrijebiti drugačiju kombinaciju filtera ili zasebno koristi svaki filter.
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka