Kada po novi prijenosnik?

07.09.2016. 12:00:00

Kolovoz je vrijeme kada se sve više roditelja hvata u koštac s nabavkom školske opreme i potrepština i vrijeme kada se većina nas mora vratiti u kolotečinu uobičajenih svakodnevnih obaveza. Kraj kolovoza donosi i pripreme za početak nove školske godine i nabavku svih potrepština. Pripremili smo ti zanimljiv uvid u ono što se događa krajem ljeta s cijenama prijenosnika i tableta.

PRIJE KUPOVINE PROVJERI OVA 4 RAČUNALA I ODABERI NAJBOLJI:

 

Računala su prilično velike investicije zato prije kupovine dobro razmisli o cijenama i modelima te provjeri ponude svih trgovina. Kao potrošači postajemo sve više savjesni i oprezni i prije kupovine se detaljno informiramo o proizvodima i cijenama, a statistike na jeftinije.hr pokazale su nam da je u usporedbi sa prošlom godinom, ove godine zanimanje korisnika za prijenosnike i tablete bilo znatno veće. Pripremili smo pregled promijene cijena računala tokom godine u kojem otkrivamo kada ih se isplati kupiti. 

 

Kad kupiti novi laptop? 

Podaci nam govore da se potrošači za prijenosnike najmanje zanimaju tokom lipnja nakon čega zanimanje i potražnja nastavljaju rasti sve do kraja rujna i to za više od 100 posto! Prijenosna računala poslovično se najviše traže uoči početka nove školske i akademske godine. Ovaj trend svakako proizlazi iz činjenice da su prijenosnici zbog svoje praktičnosti i mobilnosti postali osnovni alat u ispunjavanju svih školskih i fakultetskih obveza. S tablet računalima je pomalo drugačije. Tableti su najmanje popularni u listopadu, nakon čega je potražnja vrtoglavo raste tokom studenog i prosinca uoči sezone darivanja, a izgleda da slične trendove možemo očekivati i ove godine!

 

Kada su cijene prijenosnika i tableta najniže? 

Svakoga tko kupuje novi prijenosnik ili tablet zanima kada su cijene najpovoljnije, zato smo na našim portalima ceneje.si, jeftinije.hr i idealno.ba provjerili što se događa sa cijenama prijenosnika i tablet računala tokom godine. Prošle godine najviše su se pretraživali modeli prijenosnika sa prosječnom cijenom od oko 1350 KM dok su tokom studenog i prosinca korisnici najviše pretraživali prijenosnike višeg cjenovnog razreda, od 1800 do 2650 KM. Najniža prosječna cijena najgledanijih modela prijenosnika bila je prošle godine u rujnu  kada je iznosila oko 1116 KM.

 

Najgledaniji modeli tableta prošle godine imali su najnižu cijenu u listopadu kada je iznosila oko 340 KM, dok su u studenom i prosincu najgledaniji bili tableti nešto nižeg cjenovnog ranga, prosječne cijene oko 650 KM.

 

Prema ovogodišnjim statističkim podacima cijene najgledanijih modela prijenosnika bile najviše u siječnju dok su cijene najgledanijih modela prijenosnika u srpnju bile znatno niže. Slično je i sa cijenama tablet računala kod kojih su najgledaniji modeli imali najskuplju prosječnu cijenu u siječnju dok je najniža prosječna cijena najpopularnijih modela tableta zabilježena u ožujku i lipnju. 

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)
® 2020 Ceneje d.o.o.