Golf

Golf je jedan od najpopularnijih sportova za rekreaciju i zabavu. Ako razmišljaš o takvoj rekreaciji ili se već baviš golfom i kupuješ novu opremu, na tržištu je veliki broj različitih palica, loptica, torbi za golf i druge opreme. Da bi ti odluka bila lakša, prije kupovine provjeri široku ponudu različitih proizvoda. Opremu za golf proizvode razni proizvođači, a među najpopularnijim su Taylormade, Adidas i Daytona. Ova kategorija obuhvaća loptice, palice, torbe za golf i drugu dodatnu opremu.

Glavni dio opreme za golf su palice i loptice. Golf palice dijelimo na ženske i muške, a različite vrste palica za golf odgovaraju za različite tipove udaraca i dijelove travnate površine (za početni udarac, na primjer, se koristi tzv. driver palica, koja ima veću glavu, a za kasnije udarce se koristi drvena palica sa manjom glavom). Palice za golf se dijele i po tome, gdje im je postavljeno težište, jer o tome ovisi visina i dužina udaranja loptice. One mogu biti opremljene posebnim „džepom“ za brzinu, što utječe na dinamiku udarca glave i tako omogućava dostizanje većih udaljenosti. Prilikom izbora palica za golf ne zaboravi se raspitati o obliku glave i kako ona utječe na udaljenost i preciznost.

Golf loptice se po obliku, veličini, težini i strukturi ne razlikuju, jer su ta svojstva standardizirana. Razlikuju se samo po broju otvora na površini (od 250 do 450), koje utječu na aerodinamiku leta, tako pa se pozabavi i time prilikom izbora određene loptice. Neophodan dio opreme za sve golf entuzijaste i početnike je torba za golf, koja je namijenjena za nošenje opreme. Različite torbe se razlikuju po broju i veličini džepova. Prije kupovine provjeri, da li izabrana torba ima poseban dio za piće i džep za čuvanje dragocjenih stvari, kao i da li ima ergonomski oblikovane ručke. Među preostalom golf opremom možeš pronaći muške i ženske golf rukavice, koje ti pružaju veću udobnost tijekom igranja. Prilikom kupovine rukavica treba provjeriti, da li dobro stoje na rukama i da li omogućavaju dovoljnu prozračnost i protočnost na cijelom dlanu.

više

Savjeti kod kupovine

ŠTO NAM JE SVE POTREBNO ZA IGRANJE GOLFA

Golf se smatra izuzetno skupim sportom kojim se najčešće bave bogatiji ljudi. No, golf nije rezerviran ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
1 proizvod
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)
® 2023 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka