Mikrofoni

(116 proizvoda)

Kupuješ mikrofon za korištenje u studiju za snimanje ili na pozornici? Tražiš naglavni ili bežični mikrofon i ne znaš kojeg izabrati? Mikrofon je jedan od široko korištenih dijelova audio opreme kojeg koristimo na javnim nastupima (predavanja, glazbeni nastupi, govori). Na raspolaganju su različite vrste mikrofona s različitim tehničkim svojstvima među kojim je možda teško izabrati. Da ne bi krivo odlučio prvo provjeri široki izbor proizvoda i pojednostavi si odluku.

U kategoriji mikrofona možeš naći žične, bežične, ručne, naglavne i studijske mikrofone. Najprije razmisli o tome za što ćeš ga koristiti jer o tome ovisi kakav ćeš kupiti. Nećeš kupiti isti mikrofon za osobno računalo ili glazbeni nastup.

Klasični su žični ručni mikrofoni čija je prednost profesionalna kvaliteta, no moraš ih koristiti s kablom što otežava hodanje po pozornici. Bežični ručni mikrofon omogućuje lakše gibanje jer nas tamo ne ograničava žica, ali vrijeme korištenja ovisi o bateriji, a osim toga mogu lošije raditi na nekim mjestima.

Za sve one koje pri svojem nastupu trebaju slobodne ruke, na raspolaganju su naglavni mikrofoni koji se dijele na žične i bežične. Osim slobodnih ruku prednost je i u tome da ih možemo prilagoditi obliku glave.

Studijski mikrofoni su namijenjeni korištenju u studijima za snimanje i zato trebaju imati frekvenciju koja mjeri osjetljivost između 30 i 16000 Hz. Moraju osiguravati nizak šum kod aplikacija kao što su vokali, udaraljke i drugi instrumenti.

Pri izboru novog mikrofona moraš razmisliti i o dinamičkom rasponu, SPL-u, upornosti i osjetljivosti mikrofona.

Prikaži više
Savjeti 0
116 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka