Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Dezinfekcija za ruke

(4 proizvoda)

Dezinfekcijska sredstva postala su neizostavan dio svakodnevne higijene. Nalazimo ih u trgovačkim centrima, restoranima, ali i u vlastitoj torbici. No, postoji velika razlika između antiseptika i dezinficijensa.

I antiseptici i dezinficijensi ubijaju mikroorganizme. Mnogi ljudi miješaju te pojmove te se zbog toga antiseptici ponekad nazivaju i dezinficijensima kože. Na tijelo se nanosi antiseptik, dok se dezinficijensi nanose na nežive površine, kao što su npr. radne ploče i rukohvati.
 
Antiseptik je tvar koja zaustavlja ili usporava rast mikroorganizama. U njima najčešće nalazimo alkohol, etanol, derivate klora ili natrij hipoklorid. Različite vrste antiseptika koji mogu biti u obliku gela, spreja, maramica ili tekućine, razlikuju se po cijeni, učinkovitosti, uporabi i mogućim nuspojavama.
 
Neki primjeri antiseptika su tekućina za ispiranje usta ili sredstvo za dezinfekciju ruku, od kojih su oba sigurna u dodiru s kožom, a također su u stanju biti izuzetno učinkoviti u ubijanju velikih količina mikroorganizama. Mogu sadržavati i ugodan miris koji ne umanjuje njihov učinak.

Prije dezinfekcije, kožu operite od prljavštine jer smanjuje učinkovitost dezinfekcije. Koristite antibakterijski sapun za dezinfekciju jako zaprljane kože. Ako vam nije pri ruci, upotrijebite obični sapun i vodu, a zatim gel za dezinfekciju.  Kada se radi o sredstvu s oko 70 posto alkohola, dovoljno je već pet do deset sekundi da ruke budu čiste. Međutim, pripazite, alkoholni gelovi mogu isušiti vašu kožu.

Prikaži više
Savjeti 0
4 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka