Boje, lakovi i premazi

(245 proizvoda)

Da li je vreme za bojanje? Nemoj zapet već prilikom izbora boja i lakova! Pojednostavi odluku i prije kupovine usporedi različite proizvode, proizvođače, cijene i karakteristike.

U kategoriji Boje, lakovi i premazi možeš usporediti različite boje, lakove i ulja, premaze i zaštite, kao i razrjeđivače i sprejeve.

Među bojama su ti dostupne one za vanjske ili unutrašnje radove, a razlikuju se u zavisnosti od vrste – za bojanje zidova su namijenjene zidne boje, za drvene materijale boje za drvo, dok su za metalne površine namijenjene boje za metal. Samo izborom prave boje možeš postići pravu postojanost i željeni efekt. Ukoliko želiš nešto više u ponudi su ti boje sa posebnim mirisima, na primjer, limun, boje koje su otporne da suho i/ili mokro brisanje, brzosušeće boje, kao i u cjelini anti-nikotinske boje, koje sprečavaju mrlje.

Lakovi su namijenjeni zaštiti drveta i drugih materijala, kao i za efikasnu zaštitu od hrđe, vode i habanja, istovremeno pružajući svojevrsnu dekoraciju. Razlikuju se u zavisnosti od namjene – neki su namijenjeni za unutarnje prostore, drugi za vanjske površine, kao što su rolete, klupe i ograde. Također, možeš birati i lak koji je otporan na određene kemikalije, i na taj način osigurati jednostavno čišćenje.

Sprejevi mogu biti namijenjeni za tehničku ili dekorativnu upotrebu. Prvi omogućavaju pravljenje metalnog premaza, koji štiti metal od soli, vode i korozije. Sprej za dekoraciju ti omogućava šaranje stambenog prostora i obično su napravljeni na bazi akrila.

Možda ti treba razrjeđivač, koji odmaščuje metalne površine ili onaj razrjeđivač koji čisti alat ili razrjeđuje boje. Pored toga, u ponudi možeš pronaći i četke za čišćenje, paste za poliranje i druge zaštitne premaze. Dostupna su ti biocidna sredstva za sanaciju pljesni ili za zaštitu od kućnih gljivica, kao i dodaci koji štite drvo od štetočina, boja za stolariju, odnosno kreda za drvo, anti-korozivna sredstva i drugo.

Prikaži više
Savjeti 0
245 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka