Spavaće sobe

(121 proizvod)

Kupuješ novu spavaću sobu ili samo neki od elemenata? Prilikom biranja ove vrste namještaja često si u dilemi, kako u spavaćoj sobi osigurati opuštenu i udobnu atmosferu, a pri tom i stilsku usklađenost. Činjenica je da čovjek spava više od trećine svog života, zato je neophodno pravilno izabrati namještaj za spavaću sobu, pri čemu posebnu pažnju trebaš obratiti na kvalitetu i udobnost. Da bi ti izbor bio što jednostavniji, prije kupovine pregledaj ponudu namještaja za spavaće sobe, međusobno usporedi različite proizvode i pronađi najbolje za sebe.

Možda si u potrazi za novim ormarom za garderobu ili noćnim ormarićem? Sve to možeš pronaći u kategoriji Spavaće sobe, kao i krevete, madrace, podnice, nadmadrace, komplete spavaćih soba, kao i dodatke za spavaće sobe, kao što su ladice i uzglavlja.

Među svom navedenom opremom je definitivno najvažniji krevet, koji osigurava opuštanje nakon napornog dana. Prilikom izbora odgovarajućeg kreveta je potrebno uzeti u obzir sljedeće kriterije: veličinu, stil i naravno cijenu, ali treba imati u vidu da jeftin krevet svoje suštinske funkcije (korisni efekti za kralježnicu, opušteno tijelo,...) neće moći dugo osiguravati. Prilikom izbora madraca razmisli prije svega o dvije stvari: materijalu i tvrdoći. Među materijalima jezgra kreveta su uglavnom u ponudi lateks, pjena i opruge. Izbor tvrdoće madraca zavisi od svakog pojedinca, zato je važno madrac testirati prije kupovine. Previše mekan madrac izaziva napetost mišića koju sigurno ne želiš.

Od opreme u spavaćoj sobi, pored kreveta i madraca, su ti potrebni i elementi za odlaganje, kao što su regali, ormari, komode i noćni ormarići. Prilikom izbora takvog namještaja je potrebno obratiti pažnju na dvije stvari: izgled i veličinu prostora za odlaganje, a odluku mogu olakšati i neki drugi kriteriji, kao što su način montaže, materijal, od kojeg je taj komad namještaja napravljen i naravno, prostor koji namještaj zauzima, s obzirom da je obično prostor u spavaćoj sobi ograničen.

Problemi sa usklađivanjem različitih dijelova namještaja možeš lako riješiti izborom cijele spavaće sobe. Tu su različiti kompleti koji uključuju krevet, noćne ormariće i ormare različitih veličina, koji se stilski lijepo dopunjuju i tako otklanjaju dileme oko kombiniranja više elemenata.

Prikaži više
Savjeti 0
121 proizvod
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka