Digitalni fotoaparati

(25 proizvoda)

Snimi privlačne fotografije vragolija sa praznika i izaberi fotoaparat koji ti u prtljazi neće zauzeti puno prostora. S fotografijom se baviš profesionalnije? Onda je za tebe pravi D-SLR fotoaparat s kojim možeš slikati nezaboravne slike. U kategoriji Digitalni fotoaparati već si prije kupnje pogledaj bogatu ponudu kompaktnih i D-SLR fotoaparata i izaberi onaj koji će tvoja sjećanja najljepše uloviti u kadar.

Među kompaktnim digitalnim fotoaparatima naći ćemo fotografske uređaje manjih dimenzija koje su primjerene za manje torbe ili džepove te nude automatske postavke. Na raspolaganju su uređaji rezolucije od 5 do više od 12 milijuna slikovnih točaka i zoomom većim od 5 puta. Kompaktne fotoaparate odlikuje praktičan LCD zaslon na kojem se pokaže pregled slike, a od D-SLR fotoaparata se razlikuje prvenstveno po okularu kojeg neki kompaktni modeli uopće nemaju. U okularima D-SLR modela vidimo pravu sliku, a u kompaktnih samo približnu sliku jer objektiv i okular nisu međusobno povezani.

D-SLR (zrcalno-refleksni) fotoaparati su veći i teže ih je nositi okolo. Ispred senzora imaju zrcalo koje je nagnuto za 90 stupnjeva i sliku iz objektiva projiciraju kroz prizmu u okular te je zato za fotografiranje s tim tipom fotoaparata potrebno dosta znanja i spretnosti. Mogućnost zamjene objektiva daje aparatu nove mogućnosti korištenja, a možeš i nadzirati sve faktore hvatanja slike te si pridobiti i druge dodatke s kojima ćeš poboljšati fotografije.

Još jedna velika prednost korištenja D-SLR fotografskih uređaja je velik senzor koji vodi do boljih rezultata kad nije na raspolaganju dovoljno svjetlosti za optimalnu kvalitetu fotograije. S pravim izborom uređaja i primjerenim korištenjem je D-SLR odličan izbor kako za amaterske tako i za profesionalne fotografe.

Prikaži više
Savjeti 0
25 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka