Potraži među prikazanim proizvodima

Memorije (RAM)

(210 proizvoda)

Ide ti na živce sporo računalo i razmišljaš o kupovini novoga? Onda možda ne znaš da je za brži rad najčešće dovoljno nadograditi ili zamijeniti radnu memoriju (RAM). Prije kupovine pregledaj ponudu različitih proizvoda s pomoću kojih će tvoje računalo raditi te izbjegni pogrešnu kupovinu.

Možeš izabrati između različitih veličina radne memorije, od nekoliko stotina megabajta do nekoliko desetina gigabajta, a poznajemo tipove kao što su DDR1, DDR2 i DDR3 te proizvođače poput Kingston i Transcend. Ponekad se teško odlučiti zbog širine ponude, zato prije kupovine dobro promisli kakav RAM uopće trebaš.

RAM je kratica za radnu memoriju i što je više memorije, to će računalo biti brže, zato kod izbora treba paziti da veličina i kapacitet odgovaraju onome što najčešće na računalu i radiš. Najviše radne memorije svakako trebaju zahtjevniji programi i aplikacije, među kojima su i računalne igrice.

Ako se odlučuješ za nadogradnju svog računala, najprije provjeri koliko radne memorije tvoje računalo uopće ima te kakve su druge komponente u računalu, ponajprije matična ploča koja mora podržavati tip radne memorije, tj. ako matična ploča tvojeg računala ne podržava DDR2 tip radne memorije, taj RAM ne možeš ugraditi na svoje računalo.

Treba uzeti u obzir činjenicu da radne memorije nije nikad dosta, posebice ako imaš naviku »multitaskanja« na računalu. Ne smiješ zaboraviti da i operativni sustav, antivirusni programi, firewallovi i svi ostali programi koji rade u pozadini tvojeg sistema za rad trebaju RAM.

Prikaži više
Savjeti 0
210 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka