Mikseri

(434 proizvoda)

Ako si u potrazi za svestranim kuhinjskim uređajem koji je pogodan za pripremu zdravih smoothies-a, juha, koktela, dječje hrane i još mnogo toga, mikser je pravi izbor. Kvalitetni mikseri su lako dostupni po relativno niskoj cijeni, pa možeš birati između niza različitih modela, brandova, kombinacija boja i sposobnosti miješanja. Da bi izbor bio što lakši, prije kupnje provjeri zanimljiv izbor različitih miksera. Mikseri se razlikuju prema snazi koja može iznositi do nekoliko stotina vata. O samoj snazi uređaja ovisi koliko je lako pripremiti hranu i kako brzo će biti gotova, a inače, postoji nekoliko tipova miksera - štapni, ručni i blenderi.

U zadnje vrijeme sigurno su najkorišteniji štapni mikseri, koji omogućuju miješanje, usitnjavanje, rezanje, gnječenje i mućenje. Raspon različitih funkcija ovisi o priloženim nastavcima. Prilikom odabira štapnog miksera treba gledati koliko je lagan i snažan, te je također dobro ako ima ergonomski dizajniranu ručku i pregledne tipke. Prije kupnje provjeri da li je nož izrađen od nehrđajućeg čelika i da li su komponente prikladne za pranje u perilici posuđa.

Ručni mikseri s raznim nastavcima omogućavaju nekoliko načina obrade hrane, od miješanja i mućenja do gnječenja. Kao i kod štapnih miksera i ovdje treba obratiti pozornost na materijale od kojeg su napravljene oštrice (nehrđajući čelik), korištenje odnosno ergonomski dizajnirane ručke te gumb za izbacivanje nastavaka. Ne zaboravi pitati kakvi nastavci su priloženi, jer o tome ovisi niz jela koje možeš pripremiti s mikserom.

Blenderi (stolni ili vertikalni mikseri) koriste se za pripremu raznih napitaka i odnedavno su iznimno popularni. Oni obično imaju staklenu posudu za mjerenje, u kojoj jednostavno odmjeriš potrebne sastojke. Najbolje je ako je oštrica izrađena od nehrđajućeg čelika, a prije kupnje dobro provjeri koliko različitih razina brzine mikser ima te da li je također pogodan za drobljenje leda.

Prikaži više
434 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
Novi savjeti
Prilikom kupnje multipraktika, nema posebne formule koja će vam reći koji je dobar, a koji loš. U većini slučajeva, l...
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka