Glazbala

(10 proizvoda)

Sviraš bubnjeve, gitaru ili neki drugi instrument i kupuješ novi? Možda želiš početi svirati neki novi instrument ili o tome razmišlja tvoje dijete? Kakav instrument u tom slučaju izabrati? Prije kupnje si pogledaj široku ponudu proizvoda, usporedi njihova svojstva i cijenu te se na kraju odluči za najprimjerenijeg.

Možeš birati između bubnjeva i razlitičitih udaraljki, gudačkih instrumenata, harmonika, gitara, klavijaturi, puhačkih i trubačkih instrumenata te drugim instrumentima kao što su usne harmonike, ukulele i svašta drugo. Na raspolaganju su ti proizvodi priznatih proizvođača instrumenata kao što su na primjer Yamaha, Hofner ili Hohner.

Najpopularniji instrumenti su gitare, klavijature i bubnjevi, a svaki od tih instrumenata ima svoje prednosti i nedostatke. Bubnjevi na primjer uzimaju puno prostora i zato nisu primjereni za male stanove, a osim toga je udaranje po njima vrlo glasno i može smetati susjede. Dosta su velike i klavijature, no tu možeš izabrati i manji model. Najmanje problema s prostorom za sviranjem, spremanjem i prenošenjem imat ćete s gitarom koja nije ni pretjerano skupa.

Skuplji instrumenti su puhački i gudački instrumenti, klavijature i harmonike. Cijena pojedinog instrumenta ovisi prvenstveno o materijalu i načinu izrade te nekim drugim svojstvima koja utječu na kvalitetu.

Prije kupnje moraš instrument isprobati da vidiš da li je primjeren za tebe. Možeš ga posuditi od prijatelja ili u glazbenoj školi, a različite modele isprobaj u glazbenim trgovinama. Nemoj zaboraviti da instrument kupuješ za dulje vrijeme, a istovremeno moraš i odvojiti dosta novca te je zato bitno da dobro promisliš prije izbora.

Prikaži više
Savjeti 0
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka