Ptice

(11 proizvoda)

Da li si ljubitelj životinja, a posebno su ti drage ptice? Da li kupuješ novu opremu za ptice, jer se odlučuješ za novog kućnog ljubimca ili jednostavno dokupljuješ neki dio opreme, na jednom mjestu možeš pogledati svu opremu , koja ti je potrebna, ako i usporediti cijene, karakteristike i trgovine.

U ponudi opreme za ptice pronaći ćeš sve od hrane, poslastica i vitamina za ptice do kaveza i hranilica, pribora za ptičje kaveze, igračaka i proizvoda za njegu i higijenu ptica.

Jedan od najvažnijih dijelova opreme za ptice je hrana, gdje možeš birati između različitih proizvođača i vrsta hrane, koje su pogodne za različite vrste ptica (velike ili male papagaje, amazonke, kanarince, žakoe, nimfe, vanjske ptice …). Izabrana hrana mora sadržavati dovoljnu količinu minerala i vitamina, koja je najsličnija po sastavu hrani koju jedu ptice u divljini. Nemoj zaboraviti ni na razne dodatke hrani i dodatne vitamine, kao što su krekeri, minerali, dopuna hrani, vitaminske kapi itd.

Prostor za obitavanje ptica kao kućnih ljubimaca su različiti kavezi i stalci, koji se razlikuju po obliku i veličini. Prilikom kupovine kaveza za ptice trebaš uzeti u obzir da je dovoljno velika i prilagođena vrsti ptice, da bi se životinja mogla slobodno kretati u njoj. Provjeri i kakve dodatke sadrži izabrani kavez (napajanje, hranilica, šipka na kojoj ptica stoji). Svi potrebni dodaci koji nisu već uključeni u kavez možeš pronaći među opremom za kaveze – različite hranilice, pojilice, šipke, plastična kupaona, ljestve ...

Neophodan dio opreme za ptice su različiti proizvodi za njegu i higijenu. Prilikom kupovine takve opreme potrebno je izabrati onu koja je pogodna za izabranu vrstu ptice. U ponudi su ti različita sredstva za njegu, kao i proizvodi za njegu kandži, koje su izuzetno važne za ptice, a često se zaboravlja na njegu ptičjeg perja, kao i zaštitu od parazita.

Prikaži više
Novi savjeti
Ako želiš izaći iz uobičajenih okvira, možeš za ljubimaca uzeti nešto drugo osim psa ili mačke. Kako ti se čini zeko,...
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka