Foto oprema

(66 proizvoda)

Kako snimiti čim realističnije i kvalitetnije fotografije? S upotrebom primjerene opreme je prvo korak prema profesionalnoj fotografiji već napravljen. Prije kupnje si provjeri ponudu različitih proizvoda i tako su pojednostavi odluku.

U kategoriji Foto oprema možeš potražiti baterije za fotoaparate i video kamere, bliceve, dalekozore, filtere i konvertere, foto papir, objektive, punjače, stative, torbice i ostalu foto opremu.

Među baterijama za foto aparate i video kamere naći ćeš različite vrste baterija priznatih marki fotoaparata i video kamera. Biraj među NiMH (nikal metal punjeće baterije), baterija iz litija i drugih. Pregledaj i punjače za baterije različitih vrsta,modela i proizvođača koji su namijenjeni tako litij-ionskim kao i NiMH baterijama.

Blic kameri odnosno fotoaparatu daje dodatnu svjetlost. S njom obično možemo osvijetliti prostor do udaljenosti od pet metara i potrebna je u mraku, noću ili sjeni, no i kada jaka svjetlost presvijetli predmet. Filteri su fotografski dodaci iz stakla, plastike ili premaza iz želatine koji propuštaju određeno svjetlosno djelovanje na fotografski medij.

Poznajemo različite kategorije filtera kao što su filteri za zaštitu i UV filteri. Konverter se od filtera razlikuje prvenstveno u tome da filter namjestimo na prednji dio objektiva, konverter na stražnji dio fotoaparata. Razlikujemo širokokutne i tele konvertere, a posebna su skupina makro konverteri koji krate minimalnu udaljenost oštrenja objektiva.

Kompaktni fotoaparati ne mogu mijenjati objektive kao zrcalno-refleksni fotoaparati. U osnovi ih dijelimo po svjetlosnoj jačini (koliko se otvori objektiv) i žarišnoj daljini. S obzirom na žarišnu daljinu ih dalje dijelimo na one s fiksom radaljinom i zoom objektivom kod kojih se žarišna daljina može mijenjati.

S dodatnim dijelovima opreme možeš se pobrinuti za sve bolje i ispunjenije fotografije, a možeš birati i dodatne objektive, stative, zaslone, okidači, torbice i albume. Možeš i jednostavno uživati u prizorima i priuštiti od jednog od brojnih dalekozora koji omogućuju gledanje s oba oka ili si izaberi monokularni dalekozor koji nudi gledanje jednim okom.

Prikaži više
Savjeti 0
66 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka