Auto akustika

(15 proizvoda)

Uživaš u dobroj glazbi i želiš svog limenog ljubimca opremiti kvalitetnim glazbenim sustavom? Vožnja automobilom je jedna od najboljih prilika za slušanje omiljene glazbe pa je važno da je kvaliteta zvuka u autu što bolja. Ponuda auto akustike je vrlo raznolika, zato ju prije kupnje dobro pogledaj i olakšaj si odluku.

Postoje različita auto pojačala, auto zvučnici, subwooferi, auto radiji, CD/DVD izmjenjivači te razna druga oprema za auto akustiku.

Pojačala su namijenjena za pojačanje zvuka koji u konačnici proizvode zvučnici. Možeš birati između modela s različitim brojem kanala i različite snage – što veći brojevi, bolje je pojačalo.

Zvučnici za radio su najvažniji element u auto akustici. Kroz njihove membrane se oblikuje i stvara zvuk koji u konačnici čujemo. Možeš pronaći zvučnike različite snage i osjetljivosti te s različitim brojem zvučnika u sustavu.

Podvrsta zvučnika su subwooferi, koji su posebno dizajnirani za bas, odnosno duboke tonove pa se za njih koristi i naziv dubokotonci. Postoje ugradbeni subwooferi i subwooferi u kutiji, a razlikuju se u snazi i promjeru membrane.

Auto radio je recimo kontrolna ploča zvučnog sustava, jer kroz njega šalješ sve naredbe koje želiš da zvučnici reproduciraju. Moderne inačice sadrže različite izlaze (USB, memorijske kartice, AUX) i omogućuju reprodukciju MP3 formata, a međusobno se uglavnom razlikuju u pogledu snage.

Različiti CD ili DVD izmjenjivači omogućuju umetanje više medija u isto vrijeme, koje možeš po želji mijenjati, a tu je i bogata ponuda ostale opreme za auto akustiku, kao što su različiti kabeli i konektori, LCD ekrani, daljinski upravljači, itd...

Kada kupuješ komponente za auto akustiku, prije svega provjeri da se mogu uklopiti u tvoj automobil, jer se svaki uređaj ne može ugraditi na svaki auto.

Prikaži više
Savjeti 0
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka