Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Snaga (u W)

MIN MAX

Broj sistema

MIN MAX

Dubina (cm)

MIN MAX

Širina (cm)

MIN MAX

Visina (cm)

MIN MAX

Zvučnici

(8 proizvoda)

Kupuješ nove zvučnike, ali se ne možeš snaći u ponudi? U tom slučaju dobro razmisli prije kupovine jer u području zvučnika cijena nije neophodno pokazatelj kvalitete. Da bi se bolje upoznao s odlikama zvučnika, prije kupnje pogledaj ponudu i potraži zvučnike koji će ti odgovarati.

Na raspolaganju su ti zvučnici sa različitim brojem jedinica, od jedno- pa do tri- i više-sistemskih. Zadnji su česti u sistemu pet visokotonskih zvučnika s jednim niskotonskim zvučnikom i dosežu odličan učinak pri korištenju u kućnom kinu ( 5.1 sustav zvučnika).

Zvučnici su općenito uređaji koji električni signal pretvaraju u zvuk. Sistemi su sastavljeni bilo iz aktivnih ili iz pasivnih zvučnika. Ključna poanta prvih je da već imaju pojačalo i zato djeluju bez smetnji, dok pasivne zvučnike moraš za optimalno djelovanje priključiti na dodatno pojačalo.

Jedno-sistemski zvučnik je, kao što već samo ime govori, sastavljen iz samo jedne jedinice. Najčešći su dubokotonski, odnosno, niskotonski zvučnici te je taj sistem najprimjereniji za manje prostore.

U većim prostorima su poželjni veći sistemi zvučinka: visokotonski u kombinaciji s niskotonskim koji su povezani preko pojačala. Pri tom su bitne tehničke karakteristike pojedinih zvučnika, pogotovo frekvencijski raspon koji se mjeri u hercima (Hz) i jačina koju izražavamo u vatima (W). Što je prostor veći, veću jačinu i raspon trebaš za optimalan zvuk.

Pri kupnji razmisli za što trebaš nove zvučnike. Ako je to kućno kino izaberi višesistemske zvučnike (kombinaciju visokotonskih i niskotonskih) u skladu sa veličnom prostorije u kojoj je smješten sustav kućnog kina.

Prikaži više
Savjeti 0
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka