Dnevne sobe

(204 proizvoda)

Iako izbor namještaja za dnevnu sobu na prvi pogled djeluje kao ugodan zadatak, za pojedince može predstavljati veliki problem. Ukoliko kupuješ novi namještaj za svoju dnevnu sobu u cjelini ili ti je samo potreban dodatni element da upotpuniš postojeću, izaberi među različitim vrstama namještaja i proizvođača. Prije kupovine provjeri ponudu različitih brandova i proizvođača, pa međusobno usporedi različite modele.

U ponudi namještaja za dnevne sobe možeš pronaći regale, klub stolove, TV police, sjedeće garniture, fotelje, naslonjače i ljuljačke, kao i vrlo popularne vreće za sjedenje i taburei. Dnevne sobe predstavljaju prebivalište u kojem provodimo dosta slobodnog vremena, zato je izbor odgovarajućeg namještaja izuzetno važan.

Sjedeće garniture, dvosjedi i trosjedi u dnevnoj sobi omogućavaju kvalitetno opuštanje poslije napornog radnog vremena, a dostupni su u raznim oblicima, veličinama, materijalima i kombinacijama boja. Prilikom odabira ovih elemenata trebaš provjeriti da li izabrani proizvod pruža udobno sjedenje i ležanje. Važan kriterij je i materijal – na primjer, ako imaš djecu treba izabrati materijal koji se jednostavno čisti, a ukoliko tražiš neki elegantniji, možeš izabrati sjedeću garnituru ili kauč od kože. Ne zaboravi provjeriti, da li izabrana sjedeća garnitura omogućava dodatni ležaj, koji je pogodan u slučaju posjeta.

Možeš birati i među sofama, vrećama za sjedenje i raznim foteljama na napuhavanje, kojr služe za opuštanje. Prilikom biranja fotelje uvjeri se da sjedenjem u njoj tijelo nije u neprirodnom položaju i da pruža potporu za vrat i glavu. Provjeri i da li izabrana fotelja ima presvlaku koja se skida. Taburei predstavljaju odmorište za noge ili praktičnu stolicu koja traži malo prostora. Pored toga što imaju veoma praktičnu funkciju, oni su i lijep dodatak dnevnoj sobi, a u ponudi su u raznim kombinacijama boja.

Jedan od glavnih elemenata namještaja u dnevnoj sobi su regali i ormari. Prilikom kupovine trebaš uzeti u obzir da se ormari moraju estetski uklopiti sa ostalim namještajem, kao i da moraju biti praktični i nuditi sto više prostora za odlaganje. U skoro svakom dnevnom boravku se može pronaći TV polica, koja je namijenjena za postavljanje televizora. Treba izabrati onu koji nije ni preniska, ni previsoka. Među namještajem za dnevnu sobu su ti u ponudi i različiti klub stolići – izaberi onaj koji, pored funkcionalnosti, nudi i estetski efekt.

Prikaži više
Savjeti 0
204 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka