Biciklizam

(1357 proizvoda)

Obožavaš biciklizam i tražiš novi bicikl? Kupuješ bicikl kao poklon za dijete ili nekog drugog od bližnjih? Bicikli se među sobom uglavnom razlikuju po načinu upotrebe. Određen tip bicikla može biti potpuno beskoristan za tvoje potrebe, zato prvo pogledaj bogatu ponudu i sebi olakšaj odluku o kupovini.

U ponudi su ti brdski, treking i gradski bicikli, a u njihovim potkategorijama možeš birati između muških, ženskih i dječjih. Pored svih ovih bicikala, možeš pronaći i razne dijelove za bicikle, opremu, ako i unutrašnje i vanjske gume. Brdski bicikli nisu primarno namijenjeni za vožnju po uređenim putevima, već po neuređenim šumskim stazama i brdskim putevima. Oni jači modeli su opremljeni suspenzijom, koja može biti samo prednja ili i zadnja. Sa druge strane, cestovni bicikl je namijenjen isključivo za vožnju po uređenim putevima, a pošto su lakši i manje ojačani, nisu za adekvatni za okolne neuređene puteve. Prilikom kupovine ovakve vrste bicikla najvažnija je njegova težina, koja može biti svega nekoliko kilograma.

Neka vrsta mješavine brdskih i cestovnih bicikala su treking biciklli, koji su namijenjeni za vožnju po cesti, kao i po šljunku i šumovitim stazama. Od brdskih se razlikuju prije svega po nešto većim kotačima. Prilično su rašireni i gradski bicikli, koji zbog nemogućnosti promjena brzina i generalno svog oblika, nisu primjereni za brdsku ili cestovnu vožnju. Zgodni su prije svega za sigurno i brzo prevoženje kroz centar grada i pogodni su za cijelu obitelj. U ponudi ostalih bicikala prevladavaju električni i složivi bicikli – dok su prvi zgodni za vožnju po gradu, drugi zauzimaju malo prostora, i zgodni su za nošenje na putovanje.

Pored bogate ponude bicikala, možeš pronaći i brojnu opremu (brojači, kacige, lokoti, bidoni, kao i različite unutrašnje i vanjske gume), koja se u cijelosti brine o uspješnoj vožnji bicikla. Prije kupovine novog bicikla prvo dobro razmisli, na koji način i po kakvom terenu ćeš voziti, a tek onda izaberi najpogodnije prijevozno sredstvo za sebe.

Prikaži više
1357 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka