Usisavači

(518 proizvoda)

Usisivač je jedan od osnovnih alata za čišćenje doma, koje uzimamo u svoje ruke barem jednom tjedno. Ipak, izbor novog usisavača mnogim ljudima je veliki problem, jer postoje različite vrste, koje se razlikuju ovisno o proizvođaču. Pa kako onda odabrati pravi usisivač? Prije kupnje provjeri široku ponudu različitih proizvoda, čime ćeš izbjeći donošenje pogrešne odluke. Među najčešćim proizvođača usisavače su IROBOT, Hoover, Electrolux, Bosch, Gorenje, Philips i Sencor.

Razlikuju se ovisno o vrsti (ležeći, ručni, vodeni, robotski) te ovisno o snazi motora, koja može varirati od nekoliko stotina do više od dvije tisuće vata. Kako snažan usisavač trebaš ovisi o tome gdje ga namjeravaš koristiti najčešće i kolika je površina poda tvog stambenog prostora. Najbolji klasični izbor predstavljaju ležeći usisavači koji se nalaze u većini kućanstava, dok onima koji imaju problema s kralježnicom bolji izbor predstavljaju ručni uspravni usisavači, jer smanjuju pritisak na leđa.

Za usisavanje automobila i manjih područja idealni su ručni usisavači, koji omogućuju brzo čišćenje smeća i prljavštine koja se pojavljuje na dnevnoj bazi. Na taj način, ne moraš vaditi svaki put veliki usisavač. Vodeni usisavači omogućavaju usisavanje bez vrećica, imaju konstantnu snagu usisavanja i mogu ukloniti različite alergene koji konvencionalni usisavači ne mogu. Rada tako da zrak provlače kroz vodu, pri čemu se nečistoća zadržava u donjem dijelu uređaja.

Odnedavno su vrlo popularni robotski usisavači koji posao obavljaju umjesto nas. Odlikuju se inovativnom tehnologijom i jednostavnošću korištenja, imaju senzore koji detektiraju kada se usisavač približi zidu ili nekom drugom objektu. U slučaju osjetljivosti na grinje ili bilo koje druge alergene, potrebna je upotreba usisavača sa HEPA filterom. Uređaj bez prethodno navedenog filtera, tvari raspršuju u zrak, ali ih ne uklone, čime ne izbjegavamo alergije i druge slične neugodnosti.

Prikaži više
Savjeti 0
518 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka