Akvaristika

(6 proizvoda)

Obožavaš morski svijet i bića koja žive u njemu? Mnogi kod kuće imaju akvarij, s kojim dio prekrasnog vodenog svijeta prenosiš u svoj dom. Čak i ako si razmišljao o kupnji riba i akvarija ili planiraš postojeći akvarij obogatiti s dodatkom nove opreme, možeš birati između različitih proizvođača i tipa opreme. Da bi odluka bila jednostavnija, provjeri prije kupnje široku ponudu različitih proizvoda. Možeš birati između različitih vrsta riba koje će ti kod kuće praviti društvo. Pri tome, moraš paziti da li su različite vrste riba međusobno kompatibilne i da za određenu vrstu riba imaš pravilno pripremljen akvarij (temperatura, slatkovodni ili morski).

Postoje akvariji svih veličina, koji uključuju različitu opremu. Potrebno je odabrati akvarij odgovarajuće dubine, duljine i širine, koja je pogodna za područje gdje ga namjeravaš držati. O vrsti riba ovisi o da li ćeš se odlučiti za slatkovodni, boćati ili morski akvarij. Profesionalniji i prema tome skuplji akvariji uključuju više opreme, kao što su svjetlo, filter, grijač za vodu i pumpa. Možeš birati između onih koji su izrađeni od stakla ili plastike. U trgovinama možete pronaći različite vrste riblje hrane, stoga pazi da odabereš hranu prikladnu za vrstu ribe koju imaš kod kuće. Tako hrana, na primjer, može biti prerađen prirodni plankton, spirulina, proizvodi od žitarica i drugih sastojaka, a možeš također kupiti dopunu prehrane za ribe, koja pruža zdraviji život životinjama.

Među priborom za akvarije možeš naći poklopce za akvarij, hranilice za ribe, razne dekoracije, tapete za pozadinu akvarija i svjetla za akvarij. Akvarij je svakako izgleda atraktivnije, ako sadrži razne dekoracije, vegetaciju i zanimljivu pozadinu, a lijepo opremljen akvarij sigurno će stvoriti zavist svih onih koji dođu u posjet. Akvarij zahtijeva redovito čišćenje (mjesečne potrebe zamjene vode u akvariju, čišćenje filtera, pumpe i stakla), zato je potrebno prilikom kupovine izabrati razne proizvode za čišćenje. Među proizvodima za čišćenje i održavanje možeš pronaći razne filtere, proizvode za uklanjanje fosfata, komplete za testiranje vode, termometre, spužve i magnete za čišćenje stakla.

Prikaži više
Novi savjeti
Ako želiš izaći iz uobičajenih okvira, možeš za ljubimaca uzeti nešto drugo osim psa ili mačke. Kako ti se čini zeko,...
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka