Bežični routeri

(200 proizvoda)

Kupujete li novi router, ali ne znate kojeg izabrati? Zbog raznih modela koji su ponuđeni na tržištu, izbor zaista može biti težak. Kako bi si pojednostavili odluku, još prije kupovine provjerite široku ponudu.

Postoje bežični i žično/bežični routeri koji su opremljeni s LAN utorom za klasično povezivanje preko mrežnog kabela. Razlikuju se u broju utora, broju i podešavanju antena, brzini prijenosa podataka te operativnim sustavima koje podržavaju.

Možete izabrati routere s jednom, dvije, tri ili četiri antene, dok neki imaju unutarnju antenu. Vanjska antena može biti pomična ili statična. Morate izabrati router koji je kompatibilan s operativnim sustavom vašeg računala, npr. Windows 98SE, NT, 2000, XP, Vista, Windows 7, MAC OS, NetWare, Unix ili Linux. Postoje i routeri koji omogućuju lokalno i/ili udaljeno upravljanje.

Određeni bežični routeri imaju ugrađen QSS (Quick Secure Setup) sistem koji omogućuje brzo i jednostavno postavljanje te koji prilagodi sigurnosne parametre na najvišu razinu sigurnosti pa ako ste jedan od neiskusnih korisnika ovo je prava stvar za vas. Kod routera je bitno s kakvom tehnologijom djeluju te prije trgovine treba obratiti pozornost i na to.

Najprilagodljiviji i najbolji odabir su zasigurno 802.11g i 802.11n sistemi. Ruteri s ugrađenom CCA tehnologijom koji sprječavaju sporove između mreža, jer onemogućuju prekrivanje kanala odnosno naprava. Određeni modeli su opremljeni s gumbom za brzo postavlanje sigurnosti (WPS), gumbom za ponovno pokretanje i resetiranje te on/off gumbom. Prije kupovine svakako provjeri garanciju koju ti nudi proizvođač.

Prikaži više
Savjeti 0
200 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka