Dječja kolica i autosjedalice

Dječja kolica i autosjedalice

Tražiš novu autosjedalicu ili kolica za svoje novorođenče ili malo starije dijete? Možda ti treba novi dio dodatne opreme za sigurnu i udobnu vožnju u autosjedalici. Na tržištu možemo naći iznimno veliki odabir različitih modela dječjih kolica i autosjedalica, a sama pretraga je iznimno važna zbog udobnosti djeteta, ali još važnije zbog njegove sigurnosti. Zbog toga svakako preporučamo da odabiru dječjih kolica ili autosjedalice posvetiš koji dan više, prije svega kako bi usporedili različite ponude na Jeftinije i tako izabrali najsigurniji i najudobniji model po prihvatljivoj cijeni.

Na što je sve važno paziti kod odabira autosjedalice? Svakako je potrebno provjeriti veličinu, s obzirom da sve veličine nisu primjerene za svaku dječju dob. Osim toga, izrazito je važno da je autosjedalica kompatibilna sa samim nastavcima u automobilu jer je to ključan element sigurne vožnje djeteta. Automobili se razlikuju s obzirom na način montaže dječjih autosjedalica te zato svi ne odgovaraju baš svakom modelu. Osim toga, obavezno je provjeriti čvrstoću i otpornost same autosjedalice jer time možemo značajno smanjiti ili ublažiti eventualne ozljede prilikom nesreće.

Autosjedalice su podijeljene s obzirom na skupine: skupina 0+ (0-13 kg), skupina 0+1 (0-18 kg), skupina 1 (9-18 kg), skupina 1+2 (9-25 kg), skupina 1+2+3 (9-36 kg), skupina 2+3 (15-36 kg) te skupina 3 (25-36 kg). Za udobnu vožnju i veću sigurnost djeteta i beba pobrinite se odabirom dodatne opreme za autosjedalice. Na raspolaganju su različite zaštitne navlake, podloge, nasloni za vrat, torbice te ogledala za nadzor djeteta. Kako bi oprema bila potpuna, možeš birati i među brojnim Isofix bazama i postavkama za sigurnu montažu autosjedalice u automobil.

Vrlo je važan i odabir kolica za klinca s kojima će svakidašnje šetnje biti sigurne i udobne. U toj ćeš kategoriji naći kvalitetna dječja kolica i svu potrebnu dodatnu opremu s kojom su udobnost i sigurnost djeteta zagarantirane. Možeš birati među brojnim proizvođačima dječjih kolica poput Per Perego, Chicco, Brevi, Recaro i drugi.

I dječja kolica se načelno razlikuju s obzirom na dob djeteta, a mogu biti opremljeni s tri ili četiri kotača. Možeš birati kolica s dubokom košarom ili sportska kolica s čvrstim sjedalom i naslonom a osim toga razlika je između gradskih i off-road kolica zato je vrlo važno prije kupovine razmisliti na kakvim će se sve terenima kolica koristiti. Usporedi i uključenu dodatnu opremu poput suncobrana, torbe za kupovinu, navlake za kišu i druge dodatke.

Prikaži više
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka