Tipkovnice

(288 proizvoda)

Tipkovnice nude niz funkcija i značajki - bilo da tražiš gaming tipkovnicu s programabilnim tipkama, kvalitetnu mehaničku tipkovnicu ili udobnost i izgled, sigurno ćeš pronaći tipkovnicu koja odgovara tvojim potrebama. Naravno, različite vrste se preklapaju, tako da ergonomska tipkovnica može imati RGB osvjetljenje i obrnuto: tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem ne znači nužno da je to otmjena tipkovnica za igranje s puno funkcija koje ti ne trebaju.

Gaming tipkovnice

Gaming tipkovnice obično imaju atraktivan izgled s osvjetljenjem koje često reagira na napredak igre. Ove tipkovnice imaju različite značajke koje ih čine lakšim za korištenje - kao što su antighosting, makro i multimedijske tipke.

+ Maštovit dizajn
+ U pravilu su uvijek upaljene
+ Imaju značajke koje olakšavaju upravljanje igrom

Mehaničke tipkovnice

Mehaničke tipkovnice razlikuju se od membranskih po tipkama koje su izdržljivije, imaju brže vrijeme odziva (velika većina gaming tipkovnica je mehanička) i malu aktivacijsku težinu, tj. silu potrebnu za pritisak na tipku. Stoga nisu prikladne samo za igrače, već i za strastvene pisce.

+ Brže vrijeme odziva (idealno za igrače i pisce)
+ Mala aktivacijska težina
+ Otpornije tipke

Bežične tipkovnice

Bežične tipkovnice rješavaju vječitu bitku s kabelima i USB konektorima.
Možeš birati između dvije vrste veza:

  • Bluetooth tipkovnice obično su kompatibilne sa svim uređajima koji podržavaju ovu značajku.
  • Wi-Fi veza koristi komunikacijski pojas od 2,4 GHz, a kada priloženi USB spojiš na računalo, ne moraš upariti uređaje s ničim dodatnim.

+ Praktična prenosivost bez odspajanja kabela
+ Nema ograničenja duljinom kabela

Osvijetljene tipkovnice

Tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem olakšavaju tipkanje u mraku. Osim toga, RGB tipkovnice omogućuju odabir boje osvjetljenja tipki iz cijelog spektra. Neki napredniji modeli omogućuju postavljanje boja za pojedina područja ili čak pojedinačne tipke.Neki napredniji modeli omogućuju postavljanje boja za pojedina područja ili čak pojedinačne tipke.

Ergonomske tipkovnice

Ergonomske tipkovnice dizajnirane su za maksimalnu udobnost pri radu s računalom. Razlikuju se po obliku i obično su opremljene naslonom za zglob, što smanjuje opterećenje ruku.

Tipkovnice za Apple

Ako tražiš tipkovnicu za svoj Mac ili iPad, možeš birati između niza Apple-kompatibilnih tipkovnica koje će sigurno savršeno odgovarati tvom uređaju.

Tihe tipkovnice

Ako ne želiš smetati okolini, odaberi jednu od tihih tipkovnica. Možeš ih pronaći prema vrsti tipaka, kao što je Cherry MX Silent Red za tihe mehaničke tipkovnice.

Numeričke tipkovnice

Numeričke tipkovnice su rješenje za nepostojanje num lock tj. brojčanika. Tako možeš unositi numeričke kodove na poslu, a navečer osloboditi prostor mišu za igranje računalnih igrica.

Mini tipkovnice

Mini tipkovnice koriste studenti ili oni koji su puno u pokretu. Mini Bluetooth tipkovnice možeš spojiti na tablet računalo i digitalno bilježiti predavanja na pristupačan način, čak i bez prijenosnog računala.

Tipkovnice s touchpadom

Tipkovnice s touch padovima idealne su za daljinsko upravljanje računalom ili TV-om. Touchpad zamjenjuje miš, tako da ti je potrebna samo jedna periferija za upravljanje uređajima.

Specijalne tipkovnice

Sklopive tipkovnice - možeš ih sklopiti, tako da ne zauzimaju puno prostora na putovanju. Nedostatak može biti što su na nekim modelima lošiji uvjeti tipkanja zbog spajanja na preklopu.

Gumene tipkovnice - možeš ih smotati i udobno nositi. Zbog jednostavnog održavanja i čišćenja pogodne su za medicinsku i prehrambenu industriju.

Jezične mogućnosti

Prilikom odabira tipkovnice obrati pozornost na jezične verzije koje se razlikuju po abecedi i rasporedu slova. Bosanska tipkovnica ima slova Č, Ž, Š, ruska, primjerice, ima ćirilicu na tipkama, a slično se razlikuje i kineska tipkovnica. Američku tipkovnicu karakterizira postavljanje slova Z na tipku B01, odnosno uz slovo X, tzv. QWERTY raspored tipki.

 

↓Pogledaj tipkovnice na Idealno.ba↓

Prikaži više
Savjeti 0
288 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka