Skijaško trčanje

(9 proizvoda)

Voliš skijaško trčanje i kupuješ novu opremu? Možda kupuješ opremu za skijaško trčanje za nekog od svojih bližnjih. Ako ne znaš što odabrati, možete sebi olakšati odluku tako da provjeriš prije kupovine cijelu ponudu i usporediš različite modele opreme te tako pronađeš najbolje za sebe.

U kategoriji skijaško trčanje nalaze se skije, čizme za skije i druga oprema za skijaško trčanje. skije za skijaško trčanje mogu biti namijenjene za odrasle i djecu, a one se razlikuju ovisno o vrsti skijaškog trčanja te po dužini i širini klizne površine. Skije za skijaško trčanje za klasičnu tehniku su obično do 20 cm veće od trkača, dok su za tehniku klizanja teže i nešto manje, nekih 10 cm veće od trkača. Za trkače početnike, preporučuje se da su skije nešto kraće, jer ih je na taj način lakše kontrolirati. Među tehnikama postoji kombinirana tehnika u kojoj su skije na kliznoj površini glatke.

Kao što se, prema vrsti skijaškog trčanja razlikuju skije, tako je potrebno na odgovarajući način odabrati čizme za skijaško trčanje i vezove. Čizme za klasičnu tehniku su nešto niže i imaju fleksibilniji potplat, a čizme za tehniku klizanja veću stabilizaciju, tvrdi potplat i općenito su više.

Prikaži više
Novi savjeti
Da li i ti spadaš među ljubitelje skijanja ili snowboard-anja ? Tražiš odgovarajuću sportsku opremu za početak zimske...
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka