Tablet računala

Provodite puno vremena u pokretu i trebate više nego samo mobilni telefon, ali nemate prostora za laptop? Izaberite jedan od mnogih tableta s kojim lako možete obavljati većinu poslova i zadataka kao i s prijenosnim računalom.

Prije nego što se odlučite za kupnju tablet računala, dobro proučite široku paletu različitih proizvoda, a zatim odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim zahtjevima.

Tableti su mala prijenosna računala sa zaslonom osjetljivim na dodir i grafičkim prikazom kao glavni unos podataka umjesto miša i tipkovnice. Od sličnih PDA i e-čitača, ova računala razlikuju se činjenicom, da se u njih može instalirati bilo koji softver, po čemu su slični standardnim računalima, a različiti samo po veličini, što omogućuje da se koriste na mjestima gdje bi standardni laptop bio previše glomazan.

Postoji niz proizvođača, od kojih su najpopularniji Apple i Samsung. Neki modeli nude i mogućnost povezivanja fizičke, a ne samo touch-screen tipkovnice, što ovisi o osobnom odabiru.

Tableti su jedan od najpopularnijih tehnoloških proizvoda u posljednjih nekoliko godina i omogućavaju nam da stalan pristup internetu, računalnim igrama, medijima i brzim bilješkama. Na izbor imamo tablete s ugrađenom kamerom, koji se razlikuju ovisno o tome u koliko sekundi mogu otvoriti web stranicu, pokrenuti program i podesiti neke od postavki. Za brz odziv i dobre performanse potreban je procesor brzine barem 1 GHz ili više, a ako ima barem 512 MB RAM memorije, rade puno bolje. Osim toga, kod tableta je bitna veličina prostora za pohranu podataka (obično nekih 10 GB).

Prije same kupovine, ne zaboravite provjeriti mogućnost spajanja preko bežične veze, što omogućuje brže pregledavanje. Mogućnosti povezivanja tableta su WiFi, Bluetooth, UMTS, GSM, 3G, HDSPA, 4G, 802.11 a / b / g / n i drugi. Odabrani tablet bi trebao biti lagan, jednostavan za korištenje i nošenje u maloj torbici, tako da prije kupovine obavezno uzeti u obzir veličinu zaslona, što je obično oko 7 cm.

više
Savjeti 0
82 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)
® 2022 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka