Planinarenje i penjanje

(789 proizvoda)

Planinarenje postaje sve popularniji sport, koji je zgodan za svakog pojedinca. Idealan je kao kondicijski trening za entuzijaste i profesionalne sportaše, a odličan je i za one manje pripremljene, jer postepeno povećava nivo kondicije i relativno je siguran sport. Planinarenje je definitivno jedan od sportova za koji nije potrebna velika količina sportske opreme, pa se zato preporuča malo veće ulaganje za dobre planinarske cipele. Ostala oprema koja nam može dosta olakšati planinarsko iskustvo su svakako, dobri planinarski štapovi i planinarski ruksaci. Planinarski štapovi se mogu pronaći u nekoliko varijanti preklapanja, od dvodijelnih, do trodijelnih. Također, dobro će ti doći i GPS navigacija, ukoliko se odlučiš na malo zahtjevniji i duži put po krajevima koji nisu pravilno obilježeni. Da bi se lakše snašao, tu ti može pomoći i kompas.

Penjanje je veoma popularan sport, koji zagrijani rekreativci sve više koriste u slobodno vrijeme. Izbor prave opreme za penjanje je izuzetno važno, jer nam olakšava penjačko iskustvo, a istovremeno nam osigurava i zaštitu od opasnih ozljeda i padova, do kojih može doći tijekom penjanja. Da bi se prije penjanja optimalno zaštitio, definitivno ti preporučamo da provjeriš našu ponudu penjačke opreme i da nabaviš one komade opreme, koji su ti potrebni. Penjačka oprema se sastoji od klinova i kladiva, koji se koriste za lakše penjanje, a pored toga imamo i friendove i zaglavke, kao i karabinere i sisteme, koji štite penjača od potencijalnih padova i povreda. Da bi penjanje bilo što jednostavnije, osiguravaju i dodaci kao što su lampe za čelo, penjačke rukavice, alat i drugo.

Prikaži više
789 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
Novi savjeti
Neki ljeti vole uživati na moru, dok se drugi više vole uputiti u planine, koje skrivaju mnoge neotkrivene ljepote. I...
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka