Prijenosnici

Kupujete novi laptop, a niste sigurni koji je model najbolji za vas? Trebate laptop koji će raditi glatko za posao ili u školu, ili razmišljate o kupnji kultnog Apple laptopa s naprednim dizajnom? Prije kupnje usporedite različite modele koji se međusobno mogu usporediti s obzirom na tehničke karakteristike, čime se pojednostavljuje odluka.

U kategoriji prijenosnih računala možete naći uređaje različitih brandova kao što su HP, Apple, Lenovo, Asus, Toshiba, Dell i drugi, s izborom različitih filtera na raspolaganju, Apple prijenosna računala, prijenosna računala s ekranima do 15", do 17" i više od 17 " i mini laptop.

Kao i kod stolnog računala, kod izbora laptopa treba obratiti pozornost na ključne računalne komponente koje omogućuju neometan rad. Što se tiče procesora, glavni proizvođač u tom području kod prijenosnih modela je Intel, a jedna od najvažnijih komponenti je grafička kartica, pogotovo ako koristite računalo za igranje zahtjevnih igara, grafički dizajn ili programiranje.

Od ostalih komponenti važnu ulogu ima sistemska memorija ili RAM, koja je u većini prijenosnih računala 4 GB, što je prosječnom korisniku sasvim dovoljno. Više memorije znači brže učitavanje programa, te istodobni rad više programa bez gubitka odaziva.

Većina prijenosnih računala ima već unaprijed instaliran operacijski sustav, među kojima prevladava Windows, te imaju različite optičke jedinice, kao što su DVD RW, DVD-RW DL, DVD RW SM, Blu-ray i druge. Prije nego što kupite laptop, ne zaboravite na veličinu tvrdog diska, kod kojeg se općenito smatra da što je disk veći, računalo bolje radi. Tvrdi diskovi su danas kod većine prijenosnih računala oko 320 GB.

Također možete odabrati neki od Apple prijenosnih računala, koji su izrađeni od trajnih, ekološki prihvatljivih materijala koji su energetski učinkoviti i sadrže komponente vrlo visoke kvalitete. Njihov je dizajn vrhunski. Postoje dva modela, MacBook Air i MacBook Pro, kod kojih možete birati između različitih veličina ekrana. MacBook prijenosna računala imaju svoj operativni sustav, MacOS, ali su kompatibilni sa sustavom Microsoft Office i drugim programima koje koristi većina ljudi.

Tu su i mini prijenosna računala s mnogo manjim ekranom, koja troše znatno manje energije i kojima baterija traje čak tri puta duže. Modeli se uglavnom razlikuju po veličini ekrana, koji su obično veliki 10 ili 11 inča, te unatoč nešto slabijim performansama u usporedbi s konvencionalnim prijenosnim računalima, i ovdje vrijedi prije kupnje posebnu pozornost obratiti na osnovne komponente, kao što su procesor, grafička kartica, količina radne memorije i tvrdog diska te operativni sustav.

više

Savjeti kod kupovine

Kada po novi prijenosnik?

Kolovoz je vrijeme kada se sve više roditelja hvata u koštac s nabavkom školske opreme i potrepština ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
397 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)
® 2022 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka