Kuhinje

(174 proizvoda)

Kupovina novog kuhinjskog namještaja može biti veliko zadovoljstvo, ali zbog široke ponude može predstavljati i pravu noćnu moru. Da bi sebi olakšao kupovinu, i da bi ti kupovina bila što prijatnije iskustvo, prvo provjeri cielokupnu ponudu elemenata za kuhinje i međusobno usporedi različite proizvođače i cijene.

U kategoriji Kuhinje možeš pronaći sve od kuhinjskih sudopera i slavina do kuhinjskih elemenata i sastava – sve što ti je potrebno za potpuno uređenu kuhinju, gdje se možeš predati kulinarskim užicima. Prilikom izbora sudopera, koji zajedno sa slavinom predstavlja najkorišteniji dio kuhinjske opreme, prije svega obrati pažnju na materijal – najčešći je nehrđajući čelik, koji je izdržljiv, pristupačan i cjenovno i estetski, a tu su i keramički, emajlirani i sudoperi od granita. Drugi važan aspekt prilikom izbora sudopera je njegov oblik – kvadratni, okrugli ili ovalni. Površina za odlaganje mokrog posuđa može biti jednodijelna ili dvodijelna, a prilikom kupovine razmisli da li želiš da ti korito za sudoper bude sa lijeve ili desne strane.

Prilikom kupovine kuhinjske slavine, među kojima razlikujemo jednoručne, dvoručne i moderne senzorske, prije svega pripazi, da je lula dovoljno pokretna i dovoljno visoka, kao i da je izabrana slavina korisna, a istovremeno lijepa za oko. Neke od najnovijih dozvoljavaju čak i ugradnju filtera, tako da je voda koja teče iz slavine besprijekorno čista.

Ako želiš ubiti više muha jednim udarcem, izaberi kuhinjski sastav, u kojem imaš u ponudi izbor pojedinačnih kuhinjskih elemenata. Pri tome moraš prvo razmisliti kakav stil ti najviše odgovara – rustikalan sa drvenim elementima, moderan sa površinama sa visokim sjajem ili možda neki drugi. Među elementima su ti u ponudi kuhinjski gornji i donji ormarići, ormarići za ugradnju kuhinjskih aparata i uređaja, ormarići na izvlačenje, ormarići za posude itd. Prije izbora obavezno razmisli, kakav raspored kuhinje želiš da bi što bolje iskoristio prostor. Od toga zavisi i izbor kuhinjskih elemenata odgovarajućih dimenzija.

Prikaži više
Savjeti 0
174 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka