Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Svrha uporabe

Akumulatori

(20 proizvoda)

Ispraznio ti se akumulator i prisilio te na neočekivan zastoj? To si nemoj nikada dopustiti te još prije takve situacije kupi novi akumulator. Odabir je zaista širok, zato pregledaj cjelokupnu ponudu te potraži odgovarajući akumulator.

Akumulator je uređaj koji u kemijskom obliku pohranjuje električnu energiju te ju prosljeđuje određenoj napravi. Razlikujemo više vrsta, akumulatore za aute i motore te akumulatore za nautiku i solarne sisteme.

Automobilski akumulatori mogu biti oni koji traže uzdržavanje ili oni koji to ne trebaju. Zadnjih godina su najčešći akumulatori koji ne traže posebno uzdržavanje te su izrađeni u Ca/Ca tehnologiji koju označuje manje korištenje vode, veća tvrdoća i bolja žaštita od korozije. Kod automobilskih akumulatora najvažnija je startna moć koja se mjeru u CCA ( cold - cranking amps).

Kod akumulatora za motorna vozila postoje 4 tipa, akumulatori sa održavanjem koji polako izlaze iz upotrebe, BS akumulatori koji imaju priložen elektrolit, MF tip akumulatora mora biti potpuno napunjen, a YTZ akumulatori su tvornički napunjeni i imaju niži stupanj pražnjenja.

Osim startnih akumulatora, postoje i ciklički za koje je značajna sposobnost dubokih i ponavljajućih pražnjenja. U cikličke akumulatore ubrajamo one sa slobodnim elektrolitom i oni bez uzdržavanja. Koriste se najčešće u nautici, karavanima i solarnim sistemima.

U nautici se koristi više akumulatora odjednom, oni koji su međusobno povezani moraju biti proizvedeni od istog proizvođača i imati jednak kapacitet. Oni koji su namješteni u kabini moraju biti u GEL ili AMG tehnologiji za koju je značajno da elektrolit nije u tekućem stanju.

GEL i AMG tehnologija je poželjna i kod karavana, posebno za akumulatore koji su namješteni u zatvorenim prostorima. Funkcija akumulatora u solarnim sistemima je pohranjivanje solarne energije i emitiranje iste.

Kada kupuješ akumulator za automobil ili motorno vozilo, pobrini se da je startni tok jednak ili viši od originalnog.

Prikaži više
Savjeti 0
20 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka