Rezači i strugači

Sve više nezaobilazna pomoć u kuhinji postaju brojni rezači i strugači, sa kojima razne sastojke pripremaš brže u željenom, npr. sječenom obliku. Tako i mašina za struganje postaje sve popularnija. Nasuprot tome, nisu najpogodniji za ribanje, odnosno struganje, koji su dugo godina praktični za pripremu sira za picu ili prilikom struganja jabuka za pitu, odnosno kolač.

Pod kategorijom rezača i strugača u ponudi imaš izbora na pretek. Sveprisutna, moderna, komercijalna ponuda pruža razne materijale od kojih su izrađeni, među kojima je i danas najpopularniji metal, prije svega zbog svog lakog čišćenja i održavanja. Tako svojim sjajem i malo drugačijim, živahnim oblicima privlače pažnju i metalni strugači, a odmah za njima su i plastični, odnosno svima dobro poznat, klasični, tradicionalni drveni. Prilikom izbora rezača i strugača, svakom pojedinačnom komadu prilagodi adekvatan materijal, koji će mu osigurati najduži život, odnosno radni vijek.

Pored materijala, od kriterija za kupovinu obrati pažnju i na različite stupnjeve kvalitete, čvrstoće, odnosno tvrdoće. Zato je dobro da pričekaš sa kupovinom, pregledaš proizvode i ponude brojnih poznatih brandova kuhinjske opreme, odnosno dodataka, koji uključuju i rezače i strugače, pa na taj način uhvatiš najbolju kombinaciju kvaliteta i cijene. Prije nego što doneseš konačnu odluku i prije konačnog čina na blagajni, pregledaj oznake za dimenzije i težinu. Naime: što je uređaj za struganje lakši, manje glomazna i laganija je njegova upotreba. Ovo posebno dolazi do izražaja u primjeru, kada ti u kuhinji pomaže mlađi pomoćnik. Prije konačne odluke o rezaču i strugaču, razmisli o njegovom održavanju. Naime: ako koristiš strojeve za čišćenje u kuhinji, provjeri da li izabrani rezač ili strugač ima mogućnost pranja u perilici posuđa.

više
Cijena
MIN MAX

Pretraži po brandu

Vrsta

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Što je dobro znati prije kupnje multipraktika?

Prilikom kupnje multipraktika, nema posebne formule koja će vam reći koji je dobar, a koji loš. U većini ...

Neophodno posuđe u svakom domaćinstvu

Kuhinjski pribor kao rezač, sokovnik i vaga, olakšavaju vam pripremu vaših najdražih jela te su neprocjenjivi ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
Na Idealno.ba aktivno brinemo za sigurnost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda trgovina pričekaj trenutak

User: 54.80.83.123 1945998323

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si