Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Optički zoom (u x)

MIN MAX

Broj pixela (u milijunima)

MIN MAX

Najveća razlučivost videa

Broj i vrsta baterije

Digitalni zoom (u x)

MIN MAX

Kapacitet dodane memorijske kartice (u GB)

Komplet

Kompaktni digitalni fotoaparati

(11 proizvoda)

Želiš slikati fotografije svoj vragolija sa praznika ili putovanja te zato želiš fotoaparat koji ne zauzima puno prostora u prtljazi? Za tebe je idealan kompaktni digitalni fotoaparat koji je najpopularniji uređaj za amatersku fotografiju na odmoru, zabavama i drugim događajima.

Prije kupnje provjeri raznoliku ponudu fotografskih uređaja i izaberi onog koji najbolje odgovara tvojim potrebama.

U kategoriji Kompaktni digitalni fotoaparati naći ćemo uređaje različitih marki od kojih su najpoznatije Nikon, Olympus, Sony i Canon. Uspoređuj fotoaparate s rezolucijom od 5 do više od 12 milijuna slikovnih točaka i različitim optičkim zoomovima, od 5-x zoomiranja na više. Kompaktne fotoaparate odlikuje LCD ekran na kojem se prikazuje prikaz slike, a možeš birati i među različitim veličinama.

Česti su i optički stabilizatori da bi slika bila čim čišća, a neke odlikuje i ugrađeni Wi-Fi. Obično podupiru memorijske kartice tipa SD i CF, a baterije koje pune uređaje su obično AA ili litij-ionske akumulatorske. U ponudi pogledaj i komplete koji osim fotoaparata imaju i torbicu, punjač, akumulatorsku bateriju i druge dodatke.

Kompaktni su fotoaparati češće manjih dimenzija, primjereni za držanje u manjim torbama i džepovima, a sve su postavke automatske. Takvim uređajima ne možemo mijenjati objektive, ugrađena im je bljeskalica, a određenu opremu možemo kupiti naknadno. Od D-SLR fotoaparata se razlikuju i po okularu kojeg neki kompaktni modeli uopće nemaju. U okularima D-SLR fotoaparata vidimo točnu sliku dok u kompaktnim uređajima sliku prepoznamo približno jer objektiv i okular nisu međusobno povezani.

Prikaži više
Savjeti 0
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka