Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Brand

Boja

Toplomjeri

(11 proizvoda)

U potrazi ste za novim toplomjerom, ali zadnjeg ste kupovali tako davno da ne znate kakvog odabrati? Brzi pregled ponude na tržištu aparata za zdravlje pokazat će da imate više mogućnosti kod odabira i to s obzirom na vrstu toplomjera i proizvođača. Kako bis izbjegli pogrešnu kupovinu, provjerite različite modele, međusobno ih usporedite i odaberite toplomjer prema svojim potrebama.

U kategoriji Toplomjeri, modele možete razvrstati s obzirom na proizvođača, među kojima ćete pronaći priznate i kvalitetne brandove poput Omrona, Brauna, Sanitasa, Lanaforma, Momerta i drugih. S obzirom na vrstu toplomjera, možete birati ušne, čeone, bez-kontaktne, infracrvene, digitalne, usne ili klasične toplomjere. A razlika među njima?

Ušni toplomjeri za mjerenje temperature koriste uho, a njegove su prednosti brzina mjerenja i činjenica da temperatura u uhu najbolje odražava stvarnu tjelesnu temperaturu. Čeoni toplomjeri namjeste se na čelo i omogućavaju brzo mjerenje od svega nekoliko sekundi i uglavnom imaju ugrađenu memoriju za određeni broj prijašnjih mjerenja temperature. Digitalni toplomjeri su trenutno najrašireniji u upotrebi, jednostavni su za korištenje, imaju zvučni signal za kraj mjerenja i lako ih se održava. Bez-kontaktni toplomjeri omogućavaju vam mjerenje temperature bez dodira i posebno su praktični za mjerenje temperature velikom broju ljudi u kratkom vremenu, precizni su, a određeni modeli imaju i mogućnost mjerenja temperature prostora te memoriju za prijašnja mjerenja. Infracrveni toplo mjeri infracrvenu energiju koju isijava površina, ta energija prolazi kroz leće i pretvara se u temperaturne vrijednosti. Usni toplomjer namjesti se pod jezik i omogućava precizno mjerenje tjelesne temperature, ali zahtjeva strpljenje i mirovanje tijekom mjerenja. Klasični toplomjeri su živini toplomjeri koji i dalje po iskustvima mnogih nude najpreciznija mjerenja, a mane su im dugo vrijeme mjerenja (oko 5 minuta) i činjenica da se mogu lako razbiti.

Prije kupovine novog toplomjera informirajte se o njegovim tehničkim karakteristikama – provjerite da li je primjeren za sve starosne skupine, ako se radi o digitalnom toplomjeru imajte na umu i dodatne funkcije poput mjerenja temperature prostora, zvučnog alarma, mjesta za pohranu prijašnjih mjerenja i slično. Osim toga, pripazite da li je određenom modelu potrebno dokupiti zamjenjive nastavke te koju bateriju koristi.

Prikaži više
Savjeti 0
® 2024 Ceneje d.o.o., dio grupe Heureka